onedirectiontolove

Direktlänk till inlägg 13 maj 2013

1#DanceIsMyLife

Av Wilma - 13 maj 2013 15:45

På måndagsmorgonen vaknar jag av min väckarklocka som ringer klockan 7. Efter att ha dragit mig i 10 minuter för att vakna upp hoppar jag upp ur sängen och går mot mitt badrum. Nynnandes låser jag dörren och drar av mig min sov t-shirt, samt mina underkläder.

 "When I'm gone... When I'm go-o-o-one, you're gonna miss me when I'm go-o-one. You're gonna miss me by my hair you're gonna miss me everywhere oh, you're gonna miss me when I'm gone" nynnar jag tyst för mig själv och flinar åt min dåliga sångröst. Jag ska nog hålla mig till dansen...

Jag slår på vattnet till duschen och väntar på att det ska bli varmt innan jag kliver in under vattnet. Med stängda ögon drar jag händerna igenom håret och låter vattnet blöta ner hela min kropp. Efter en stund tvålar jag in mig och rakar mina ben, samt under armarna. 

 "You're gonna miss me by my walk, you're gonna miss me by my talk oh, you're gonna miss me when I'm gone" fortsätter jag nynna. Det är verkligen en låt som fastnar på hjärnan...

När jag tvättat mitt hår med shampoo och balsam njuter jag i ytterligare 10 minuter innan jag stänger av vattnet. När jag kramat ur vattnet ur mitt hår sträcker jag mig efter en handduk som jag virar runt mitt hår. Jag virar en annan handduk runt min kropp och går ut till sovrummet igen, den här gången visslandes.

Eftersom jag ska jobba på kaféet idag drar jag på mig ett par blåa, lite slitna, jeans och en svart t-shirt där det står Kiss Me Or Leave Me. Jag kliver i ett par sneakers för att sedan jogga nerför trapporna, med handduken fortfarande virad runt mitt huvud. Mamma och pappa har redan åkt till jobbet, så köket är tomt.

        

 

När jag ätit en hyfsad frukost är klockan kvart i åtta, så jag skyndar mig upp på mitt rum igen och sminkar mig snabbt. Jag tar bort handduken från mitt huvud och blåser håret så det är ganska torrt. Efter att ha borstat igenom håret sätter jag på mig en röd beanie. Precis när jag är klar plingar mobilen. 

Ready 2 go? I'm outside anyway!! 

Jag skrattar åt Millies (Emilios smeknamn) meddelande och svarar att jag är klar. Medan jag knappar in det på mobilen joggar jag nerför trapporna igen och går ut. Fort låser jag dörren och går sedan mot Millies Audi. 

 "Hey Chachi!" ler han och kramar mig över sätet.

 "Hello there" flinar jag och sätter på mig bältet medan han börjar köra mot kaféet. 

Vi småpratar lite på vägen till Jenny's Coffee - aka kaféet där vi jobbar - som tar kanske fem minuter. 

Efter att ha hälsat lite på Teo - som öppnade kaféet och är den enda som jobbar nu - går vi och stämplar in oss och drar på oss det rosa förklädet med logon Jenny's Coffee. Jag är tvungen att sätta upp mitt hår i en tofs, så jag lägger undan min beanie. 

Lite senare på dagen står både jag och Millie vid disken där man betalar och där glasskåpet med alla bakelser finns. På radion spelas Fuck You med Cee Lo Green. Vi båda nynnar med och svänger lite med höfterna. Just nu står vi bara och torkar av, och inga kunder behöver hjälp, så vi skojar till det lite.

Snart går svängandet med höfterna över till lite mer dans och snart står vi och dansar runt bakom disken. Kunderna ler åt oss och en del skrattar. Men snart kommer Teo - nämnde jag att han är gammal, sträng och har en torr humor? - ut och säger åt oss att sluta. 

Jag och Millie skrattar tyst och fortsätter svänga lite med höfterna. Kunderna applåderar åt oss och vi bara bockar lite på skoj. En kund kommer in och jag går för att hjälpa honom.

 "Welcome to Jenny's Coffee, what would you like to order?" frågar jag intränat och killen - kanske 20 år? - kollar lite på bakelserna.

 "I would like a cappuccino and a chocolate cupcake, please" säger han och jag nickar.

 "Millie, a cappuccino please" säger jag och lägger upp en muffin på en liten tallrik.

 "Got it"

Vi sammarbetar väldigt mycket när vi arbetar, ibland när vi hjälps åt gör vi några danssteg, allt blir roligare då. Medan han fixar cappuccinon ställer jag tallriken på en bricka och precis då ställer Millie på en kopp med cappuccino på brickan.

Jag tar betalt och han sätter sig vid ett bord vid fönstret. Millie ger mig en high five innan vi återgår till att städa och torka av. 

 

När vi slutat för dagen är klockan fyra och vi ska träna vid fem, så Millie skjutsar hem mig för att sedan åka hem till sig. Men vi bestämmer att han ska hämta mig så vi åker tillsammans sen. 

Jag drar på mig ett par Chachimomma byxor (sök på Google, heter faktiskt så!) och ett linne för att sedan stoppa fötterna i ett par Supras. När jag packat min träningsväska med en liten handduk, vattenflaska, mobilladare - har med mig den överallt -, en borste och min iPad tar jag med den ner till hallen.

Jag får vänta i 10 minuter på Millie, men sedan åker vi tillsammans mot träninslokalen. 

Byggnaden är ganska stor, men endast tre våningar. Hela byggnaden är full av träningslokaler. Vi har köpt en lokal tillsammans, men vi hyr ut den ibland när vi inte använder den, på så sätt tjänar vi lite pengar.

Vi är först där, så vi börjar värma upp direkt. Efter tio minuter går jag till stereon som står på golvet och kopplar in min mobil. Direkt när jag slagit på en låt öppnas dörren och in kommer resten av crewet; Pacman (Philip), Moon (Di), Brandon och Jaja. 

 "Hey bitches, how ya'll doing?" säger Brandon med en skämt dialekt och jag fnissar.

Jag och Millie väntar på att de andra ska värma upp och sedan börjar vi dansa till Thrift Shop. Även om vi inte har något fast jobb eller tränar till något speciellt så hittar vi på nya koreografier lite då och då. Ibland får vi ett gig på en klubb eller något liknande, det är så vi får pengar.

Jaja och jag är väldigt nära, mest för att vi är de enda tjejerna i gruppen. Såklart är jag nära med de andra också, men ibland är det skönt att ha en tjej att prata med. 

 "One, two, three, four!" räknar jag in och vi dansar om dansen, igen.

Allt blir annorlunda för mig på dansgolvet. Allt omkring mig typ försvinner och allt som finns är jag och musiken. Hela mitt liv är dans. Att låta kroppen röra sig till musiken. Låta koncentrationen gå till dansen, och inget annat. Dansen får mig att glömma allt. 

 "Let's take a break!" ropar Pacman efter en timme av konstant dansande.

Alla sätter sig vid sina väskor och plockar upp sina vattenflaskor. När jag fått upp min häller jag i mig hur mycket vatten som helst. Jag drar en hand igenom mitt hår och drar handryggen över pannan för att få bort det lilla svett som samlats där.

 "Ey guys! I got something to show you" säger Moon. "Chachi, do you have your iPad?" frågar han och jag nickar.

Jag plockar upp den och ställer mig upp. Alla samlas i mitten av salen och jag räcker iPaden till Moon. Vi sätter oss på golvet och pustar ut medan Moon klickar runt på iPaden. Jag lägger mig ner på rygg och läger händerna under huvudet. Av ren vana börjar jag nynna på Thrift Shop, ännu en låt som fastnar på hjärnan.

 "Here it is! Read this out loud" uppmanar Moon tillslut och ger iPaden till Jaja.

 "Are you in a dance crew? Do you love dancing? Do you have talent? Then this is something for you! The british boyband One Direction are searching for a dancecrew of 5-8 dancers to open their 120 shows on their 9 months long tour. Are you interested? Send an application with a video of you dancing and some information about your crew to the mail in the end of this ad. We will personally, together with One Direction, pick out the 10 best to come to London and audition. The 10 best will stay in London for a week to practice a choreography and then show it to the boyband. Good luck and may the best dancers win" läser Jaja högt för oss andra och alla nickar sakta.

 "Sounds good to me" säger Brandon.

 "The dancecrew that wins will get paid for the 9 months on tour" lägger Moon till.

 "I don't see why we shouldn't send an application" säger Jaja.

 "Everyone in?" frågar Moon och alla utropar ja. "Then let's do it!"

Vi bestämmer oss för att spela in vår nästa träning, eftersom ingen av oss har med sig kamera. Så vi avslutar träningen tidigt och alla går hem till sig.

 "I'm home!" ropar jag när jag kliver innanför dörren till mitt hem. 

 "Hi hun!" ropar mamma ifrån vardagsrummet.

 "Can we talk?" frågar jag och går in till henne.

 "Of course honey, what's on your mind?" 

Hon sitter på soffan med en tidning i knäet och teven står på. Hennes bruna hår är uppsatt i en lös bulle och hennes läsglasögon sitter på hennes näsa. 

Jag sätter mig bredvid henne och drar upp mina ben så jag sitter skräddare. Mamma lägger undan tidningen och vänder sig mot mig.

 "So I was talking with my crew today at the training and Moon showed us this ad. You know that british boyband? One Direction? They're searching a dancecrew for their tour and we thought about sending an application" säger jag sakta.

 "How long is the tour?" frågar hon.

 "9 months..." 

 "9 months?! No, I'm sorry Chachi. You're only 17! You can't go touring for 9 months!" utbrister hon.

 "Mum please! I'll have my crew with me! I won't be alone! Please!" tjuter jag och hon ställer sig upp.

 "This conversation is over. You're not going" säger hon strängt och börjar gå iväg.

 "This is my dream mum! You know I love dancing!" utropar jag.

 "I said this conversation is over! Now don't use that tone, young lady!" säger hon med sin hårda mamma röst.

Jag släpper ut ett frustrerat vrål samtidigt som jag rycker i mitt hår. Snabbt plockar jag upp min träningsväska och springer upp på mitt rum med gråten i halsen. I ett hastigt ryck slänger jag upp dörren till mitt rum och stormar in. Hårt smäller jag igen dörren och slänger iväg min väska. 

Av ren frustration och besvikenhet börjar jag gråta och slänger mig på min säng. Jag trycker ansiktet hårt i kudden och försöker ignorera min mobil som ringer. Men när jag är irriterad och frustrerad blir allt för mycket.

 "Just shut up!" skriker jag på mobilen och kastar den tvärs över rummet.

Mobilen tystnar och jag sätter mig upp snyftandes. Hulkandes torkar jag mig under ögonen och reser mig upp på skakiga ben. Jag går fram till min helfigursspegel och lutar mig fram lite. Efter att ha tagit bort det utsmetade sminket går jag fram till min mobil och plockar upp den. Det var Jaja som ringde, så jag bestämmer mig för att ringa upp.

 "Hey kiddo! Why didn't you answer before?" säger hon efter tre signaler.

 "I was mad" muttrar jag och biter lite på mina naglar.

 "Why?" frågar hon förvirrat.

 "Because my mum won't let me apply for that tour thing. She thinks I'm still her little girl!" utbrister jag och blir mer och mer irriterad.

 "Not to ruin your frustration, but you're still a little girl" säger hon. "But I can't get she won't let you go, that's actually mean. You love dancing" lägger hon till.

 "I know, right? I live for dancing and this could be a really good opportunity for I.aM.mE" suckar jag.

 "Maybe you should stay low for a while, make sure she notice you really want this, and NOT in a childish way. Show her that you take your responsibility. Who knows, maybe she changes her mind" säger hon.

 "I can ask dad instead, he maybe would let me go" säger jag och hon skrattar åt mig.

 "If one of the parents says no, just ask the other, right?" skrattar hon. 

 "Exactly!" tjuter jag och vi skrattar ihop. 

Vi pratar ett tag till, men sedan lägger vi på för hon ska träffa någon kompis. Trött lägger jag mig på sängen och sluter ögonen. Men nästan direkt blir tystnaden för mycket och jag slår på teven istället. E! News är på. 

 "The British/Irish boyband One Direction have some exciting news! Their tour is starting in a couple of weeks and they're now looking for a dancecrew to open up all the shows on tour. The auditions starts in three weeks and the last application day is in three days. They'll announce the top 10 dancecrews who will fly over to the UK within a week" säger tjejen och jag byter kanal. 

Och där ligger jag uttråkad, tills klockan sju då vi ska äta. Så jag släpar ner mig själv för trappan och sätter mig vid bordet där mamma och pappa redan sitter. Utan ett ord sätter jag mig ner och lägger på mat på tallriken. 

Det är tyst under hela middagen, som för mig bara varade i tio minuter. Efter att bara ha lämnat tallriken och glaset på diskbänken går jag upp till mitt rum igen. Jag behöver inte ens lotsas vara ledsen, för  det är jag redan. Jag vet att ni kanske tycker jag är barnslig och allt skit, men ni anar inte hur mycket jag älskar att dansa. Och att åka på turné i 9 månader och dansa på scen inför tusentals människor, varje kväll dessutom, skulle betyda hur mycket som helst för mig. 

Men jag antar att det bara är att glömma det nu... 

 

---------------------------------------------------------------------------------------------

 

Yes yes YES folks! Första kapitlet är ute! 

Känner mig lite halv rostig ännu med skrivandet, men jag hoppas att det duger ;) 

Ni får gärna sprida bloggen! Läsarna har sjunkit lite under min paus (vilket jag förstår helt) så jag skulle känna mig mer peppad om jag får fler läsare :)

Var någon av er på konserten förresten? FÖR DET VAR JAG OCH JAG DOG. 

I alla fall, älskar er alla underbara människor!

 
 
Michaela

Michaela

13 maj 2013 16:47

AS BRA!!!:'D Ofc så var jag på konserten men jag hann aldrig träffa dig swettie:/. Du satt ju på läktare och jag var nere vid parketterna. Ibland så planerar gud helt fel känns det som xD. Du ska vara stolt över kapitlet, jag sa ju att inspirationen skulle komma tillbaka efter konserten:)<3

http://www.mowie.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

maya

13 maj 2013 20:18

Skitbra!! mer!

 
Ingen bild

Saga :)

13 maj 2013 20:39

ASBRA!! DU Ä:G:E:R!!!

 
Ingen bild

JoJo

13 maj 2013 21:13

Sååå bäst! Och det är så kul att du är tillbaka♥♥♥ Och, japp, jag var på konserten, det skulle varit kul att träffa dig!

 
Ingen bild

Janna

13 maj 2013 21:53

Meeer!
Äntligen börjar du blogga, har saknat dig/bloggen såå mkt! <3 <3

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma - 22 december 2013 20:11

23:e februari 2012 skrevs första kapitlet någonsin på den här bloggen, första kapitlet på fanficen Love Make Me Blind. Jag vet inte om någon av er har varit med mig sedan allra första kapitlet, men det spelar ingen roll. Det spelar ingen roll hur län...

Av Wilma - 22 december 2013 16:15

24:e december Chachi's POV    "Chachi!" hör jag någon ropa ut över den fyllda ankomstsalen på flygplatsen i Doncaster. Egentligen förstår jag inte hur jag kunnat höra det, det är fullt av människor som pratar och skrattar och det känns som att ...

Av Wilma - 18 december 2013 20:00

 "Alright babe, I'll see you for christmas" säger Louis och kysser mig lätt med händerna placerade på min korsrygg.  "It's such a long time" klagar jag och kollar upp på honom.  "It'll go by quickly, I promise" ler han och pussar min näsa. "We'll...

Av Wilma - 4 december 2013 18:15

 "Babe?!" ropar jag i hotellrummet när jag kliver in med Delilah bakom mig. Vi var nyss på hennes rum och lämnade hennes saker, så nu ska vi samla alla för att hitta på något eftersom vi inte har något att göra under dagen.   "Hi Chachi!" skriker N...

Av Wilma - 27 november 2013 21:00


Efter ett ganska långt telefonsamtal bestämde vi oss för att träffas i Philadelphia eftersom vi ska spendera tre nätter på hotell. Delilah ska ta tåget hit och jag ska åka och möta henne på tågstationen imorgon. Jag har bokat ett extra hotellrum åt h...

ÖVERSÄTT

Presentation


Hej hej! Här på bloggen kommer jag skriva fanfics om One Direction. Handlingen kan du läsa längre ner i menyn. Läs, kommentera och sprid!!

Love At First Sight

p> 

 

Olivia "Chachi" Gonzales är 17 år och har dansat hela sitt liv. Hon och hennes crew har vunnit America's Best Dance Crew år 2011, men har sedan dess legat lågt. Men nu kommer deras nästa utmaning. I London, Storbritannien, söker nämligen One Direction en dansgrupp som ska inleda alla deras 120 konserter på deras 9 månader långa turné. De bestämmer sig snabbt för att skicka in en ansökan...

Gilla Bloggen

Follow on Bloglovin

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Fråga mig

40 besvarade frågor

Kategorier

Arkiv

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards