onedirectiontolove

Direktlänk till inlägg 15 maj 2012

Kapitel 1 - As Always

Av Wilma - 15 maj 2012 14:45

Svara på omröstningen i menyn!!


Himlen var helt stjärnklar. Alla tusen miljarder stjärnor lös uppe på himlen och månen var som en båge. Det var helt vindstilla och den ganska svala kvällsluften kröp under min hud. Bilarna körde fram och tillbaka på vägen och man hör musik dunka från vissa av dom.

Efter en stund ställer jag mig upp och går in till lägenheten igen. Vardagsrummet är tyst, mörkt och stilla. Jag går förbi soffan till dörren som leder till sovrummet och går fram till min inbyggda garderob med speglar. I en av bänkarna med gallerkorgar finns min pyjamas i andra korgen. Jag drar fram den och slänger shortsen och linnet för att sedan ta fram min sovbh.

När jag bytt om går jag till badrummet och borstar tänderna, plus tar bort sminket och tvättar ansiktet. Sedan ser jag på mig själv i spegeln. Det långa, blonda håret är flätat och ligger på högra axeln. Mina ganska stora, isblåa ögon stirrar tillbaka på mig.

Jag går tillbaka till sovrummet och lägger mig i sängen. När jag satt i laddningen till min vita iPhone4s lägger jag ner huvudet på kudden och ser ut genom fönstret.

 - I love you... viskar jag och sluter ögonen.


När jag vaknar nästa morgon ringer mobilen vid elva. Jag tar upp den och svarar med min typiska morgon röst.

 - Ellinor, säger jag hest.

 - Hello! This is John McGraw and I work on the theater you use to play on?

 - Oh, hello!

 - I wounder if you could come today again?

 - Do I get paid for it?

 - You know you are!

 - Okey, I'll come around eight as usually? säger jag och lutar mig mot min armbåge.

 - Yeah, see you around!

 - Bye.

Jag lägger på och suckar högt. Efter att ha dragit mig i några minuter kliver jag upp och går fram till garderoben. Jag tänker ett tag. Eftersom jag inte har något att göra idag drar jag på mig ett par gråa mjukisbyxor, svarta underkläder och en vit magtröja med lite svart mönster på. Jag borstar mitt hår och sätter upp det i en stram, hög tofs. Sminket skiter jag i. Det är ändå bara jag här.

Jag drar på mig ett par vita hälstrumpor innan jag går till köket och börjar blanda ihop en pannkakssmet. Samtidigt sjunger jag med i We Are Young med Fun som spelas på radion. Jag tänker lite på vilken/vilka låt(ar) jag ska sjunga idag. Kanske Whistle, eller My Heart Will Go On?

När jag gjort några pannkakor ställer jag fram dom på köksön och sätter mig med ett glas äppeljuice.


Klockan närmar sig åtta och jag byter om till ett par mörka jeans och en svart top med en ärm i trekvart och en bar axel. Ryggen är bar och den slutar vid rumpan. Jag lockar håret lite med plattången och sminkar mig med mascara, lite eyeliner, foundation och puder. Sedan toppar jag det med lite läppglans. Skor fick bli gladiatorskor med hög klack och lite nitar. Som pricken över i sätter jag på mig ett kors halsband och några armband. Klockan är halv åtta och jag tar min mobil i handen. I sista minuten kommer jag på att jag ska ha med min gitarr.

Den vita, akustiska gitarren med en svart blomma längst ner hänger på min vägg i sovrummet. Jag hänger den på ryggen och lämnar lägenheten. Jag går ner till min vita lamborghini och sätter mig bakom ratten. Gitarren får ligga i passagerarsätet. När jag gasar ut på vägen slår jag på radion och sjunger med i nästan alla låtar.


 - There you are! Beautiful as always! ler John och kramar mig.

 - Hi!

Jag följer honom bakom scenen och ser att dom har någon liten fest.

 - A boy in a boyband is turning 19, so his friends tweaked a party for him. But what song are you going to play? frågar han och jag ler lite.

 - I don't know yet. But how many songs am I about to sing? frågar jag och sätter mig ner i en fåtölj.

 - You're about to sing for an hour, I think. Maybe more.

 - Wow... Okey...

 - You maybe should start think about the songs, flinar han och jag skrattar.

 - Yeah, I maybe should.

Han går iväg och jag tar fram mitt block och skriver ner några låtar som jag kan utantill eller har med mig noterna till. Bland annat We Are Young, Whistle, POV, I Like It Like That, The A Team och Paradise. Jag körde igenom några av dom innan John sa att jag skulle upp på scenen. Så jag ställde mig bakom och såg på mannen som presenterade mig.

 - And here she is! Ellinor Stanley, everybody! säger han och jag kliver upp.

Alla applåderar och jag sätter mig med ett leende på en pall. Jag stämmer gitarren lite och fixar så att micken som står på golvet i ett litet stativ är rätt framför munnen.

 - Hi! ler jag och ser ut över publiken.

Jag letar efter killen som John beskrivit. Killen som fyllde år. Han stod med fyra andra killar i hans ålder och jag ler lite mot dom. Alla pratar lite hela tiden, vilket ger mig en liten avkopplad känsla.

 - I'm going to start with Happy Birthday and I want everyone to hang on! ler jag och killen flinar.

Jag börjar spela och snart sjunger alla i salen. Efter det så applåderar alla, inklusive jag. Sedan tänker jag snabbt igenom vilken låt jag ska ta och bestämmer mig för att spela The A Team. JAg börjar spela och drar in ett djupt andetag.

 - White lips, pale face. Breathing in snowflakes. Burnt lungs, sour taste... börjar jag och fortsätter medan jag möter några blickar i publiken.

När låten är slut applåderar alla och jag ler lite. En man ställer en vattenflaska på bordet bredvid pallen och jag ler lite innan han försvinner igen.

Jag börjar spela på She Will Be Loved och jag ser många gillande blickar. Medan jag sjunger letar jag efter den där killen. Han var ju söt! Den här gången stod han med ryggen emot mig och snackar med någon kille med svart hår. Han petar den söta killen på axeln och han vänder sig om. Generat ser jag bort och fortsätter sjunga.


Efter en halvtimme får jag en paus. Så jag reser på mig, dricker lite vatten och ställer gitarren mot pallen. Då ser jag ett vitt piano på scenen. Hur kunde jag missa det?! Jag går bakom scenen och letar på John.

 - Hey! John! ropar jag och han vänder sig mot mig.

 - Oh, hi! You're great!

 - Thanks! But, can I borrow the piano? frågar jag och han nickar.

 - Yeah, sure!

Jag ler stort och fixar till mitt hår snabbt innan jag går ut på scenen igen.

------------------------------------------------------------------------


Första kapitlet, vad tycker ni?

I alla fall... Hon kommer träffa killarna väldigt snabbt i den här novellen, men jag ska försöka dröja på kärleken ;)

Kommentera vad ni tycker! Kommer lägga upp en video i nästa kapitel så ni vet UNGEFÄR hur hon låter

 
 
Ingen bild

JoJo

15 maj 2012 16:19

Very, very good!<3:) Vill så gärna veta vem av killarna det var som fyllde år... Antingen Niall elr Liam? Det var ju 19 år! Fast det kan ju vara någon annan också... Men jag tror iaf inte att det var Zayn, för det var väl han som petade på "den"? Men jag hoppas iaf att det är Louis som hon gillar sen!<3 Men det kan ju vara Harry också...:)

 
SiRl

SiRl

15 maj 2012 21:50

Jag är redan kär i den här novellen... Och kul att du lägger upp en vidio i nästa kapitel :)
Grymt som alltid med andra ord! :)

http://myloveforwriting.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Jessica

15 maj 2012 22:30

Skit bra!! Du har värkligen komit på en skit bra handling!! :D <3

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma - 22 december 2013 20:11

23:e februari 2012 skrevs första kapitlet någonsin på den här bloggen, första kapitlet på fanficen Love Make Me Blind. Jag vet inte om någon av er har varit med mig sedan allra första kapitlet, men det spelar ingen roll. Det spelar ingen roll hur län...

Av Wilma - 22 december 2013 16:15

24:e december Chachi's POV    "Chachi!" hör jag någon ropa ut över den fyllda ankomstsalen på flygplatsen i Doncaster. Egentligen förstår jag inte hur jag kunnat höra det, det är fullt av människor som pratar och skrattar och det känns som att ...

Av Wilma - 18 december 2013 20:00

 "Alright babe, I'll see you for christmas" säger Louis och kysser mig lätt med händerna placerade på min korsrygg.  "It's such a long time" klagar jag och kollar upp på honom.  "It'll go by quickly, I promise" ler han och pussar min näsa. "We'll...

Av Wilma - 4 december 2013 18:15

 "Babe?!" ropar jag i hotellrummet när jag kliver in med Delilah bakom mig. Vi var nyss på hennes rum och lämnade hennes saker, så nu ska vi samla alla för att hitta på något eftersom vi inte har något att göra under dagen.   "Hi Chachi!" skriker N...

Av Wilma - 27 november 2013 21:00


Efter ett ganska långt telefonsamtal bestämde vi oss för att träffas i Philadelphia eftersom vi ska spendera tre nätter på hotell. Delilah ska ta tåget hit och jag ska åka och möta henne på tågstationen imorgon. Jag har bokat ett extra hotellrum åt h...

ÖVERSÄTT

Presentation


Hej hej! Här på bloggen kommer jag skriva fanfics om One Direction. Handlingen kan du läsa längre ner i menyn. Läs, kommentera och sprid!!

Love At First Sight

p> 

 

Olivia "Chachi" Gonzales är 17 år och har dansat hela sitt liv. Hon och hennes crew har vunnit America's Best Dance Crew år 2011, men har sedan dess legat lågt. Men nu kommer deras nästa utmaning. I London, Storbritannien, söker nämligen One Direction en dansgrupp som ska inleda alla deras 120 konserter på deras 9 månader långa turné. De bestämmer sig snabbt för att skicka in en ansökan...

Gilla Bloggen

Follow on Bloglovin

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Fråga mig

40 besvarade frågor

Kategorier

Arkiv

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards